Esteettömyysvalinnat

Skip to main content

Vesilasku uudistuu

Tampereen Vesi uudistaa vesilaskun esitystapaa. Suurempi muutos koskee kuluttaja-asiakkaiden vesilaskuja, mutta myös yritysasiakkaiden lasku muuttuu.

Yksityishenkilöiden eli kuluttaja-asiakkaiden laskumuutoksen taustalla on Kilpailu- ja kuluttajaviraston linjaus, jonka mukaan pelkästään yhteissumman esittäminen verollisena ei riitä. Jatkossa kuluttaja-asiakkaiden laskulla esitetään niin laskuerittelyn yksikköhinnoissa kuin etusivun yhteenvedossakin palveluiden verolliset hinnat.

Perusmaksusta vuosittain tehtävässäjohtokunnan päätöksessä ilmoitetaan kuukausiperusteinen hinta. Maksun laskutus laskutusjaksolta tapahtuu kuitenkin päiväperusteisesti, joten kuukausimaksusta on tähän asti johdettu päivämaksu jakamalla aina 30:llä. Tämän johdosta laskutuksessa perusmaksun päivähinta on ollut ympäri vuoden sama. Kuitenkin eri kuukausina yhteissumma on vaihdellut hieman kuukauden todellisten päivien lukumäärän mukaan. Perusmaksun laskutuksessa siirrytään nyt laskentatapaan, jossa käytetään jakajana kunkin kuukauden todellisia päiviä.