Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Lisää ammattitaitoa hankintoihin
Petra Kurki yllättyi iloisesti Tampereen Veden mukavasta ja rennosta työilmapiiristä. Jatkossa hän toivoo, että pääsisi tutustumaan uusiin työkavereihin paremmin myös kasvokkain. Koronan vuoksi palaverit on toistaiseksi pidetty etäyhteyden kautta.

Lisää ammattitaitoa hankintoihin

Tampereen Veden uusi hankintapäällikkö Petra Kurki nauttii työssään siitä, että saa kehittää ja luoda uutta. Vapaa-ajalla häntä pitävät kiireisenä lasten harrastukset.

Kun hankintapäällikkö Petra Kurki aloitti työt Tampereen Vedellä elokuun alussa, hän yllättyi iloisesti.

– Ihmiset ovat ottaneet minut todella hyvin vastaan, ja ilmapiiri on avoin ja rento. Työkaverit ovat myös valmiita vastaanottamaan sitä muutosta ja kehitystä, jota olen tullut tänne tekemään.

Hankintapäällikön tehtävä on Tampereen Vedellä uusi. Tavoitteena on kehittää liikelaitoksen hankintaprosesseja entistä sujuvammiksi ja selkeämmiksi ja tuoda hankintoihin lisää ammattitaitoa.

Jatkossa Petra toivoo, että pääsisi tutustumaan uusiin työkavereihin paremmin myös kasvokkain. Koronaepide­mian vuoksi monet palaverit hoidetaan nyt etänä verkossa tai puhelimitse.

Merkittävimpiä hankintoja Tampereen Vedellä ovat isot urakat, joissa uudistetaan vesijohtoverkostoa, saneerataan pumppaamoja tai uusitaan laitteistoja. Hankintoja tehdään kuitenkin laidasta laitaan, lyijykynistä jätevesipumppuihin.

– Tarkoituksena on luoda hyvät menettelyt mittavampiin hankintoihin ja kestosopimuksiin, joilla hankitaan jatkuvasti tuotteita ja palveluja, Petra kuvailee.

Työkaverit ovat myös valmiita vastaanottamaan sitä muutosta ja kehitystä, jota olen tullut tänne tekemään.
Petra Kurki

Antoisinta työssä on Petran mukaan se, että saa kehittää ja luoda uutta. On hienoa nähdä, miten asiat menevät eteenpäin ja käytännön työ helpottuu.

Töitä hankintojen parissa jo 22 vuotta

Petra Kurki on tehnyt töitä hankintojen parissa jo 22 vuotta. Hän opiskeli 1990-luvulla Tampereen ammattikorkeakoulussa konetekniikan insinööriksi ja päätyi kesätöissä puolivahingossa hankintahommiin. Sillä tiellä hän on yhä. Petra työskenteli pitkään yksityisellä sektorilla, teknologiateollisuuden parissa. Kuusi viime vuotta hän toimi hankintavastaavana Tampereen Infra Oy:ssä.

– Tein siellä pitkälti samoja tehtäviä kuin nyt Tampereen Vedellä. Vaikka toimintaympäristö on erilainen, samoja kehitysaskelia otetaan molemmissa paikoissa.

Petra kokee, että hän voi nyt tuoda Tampereen Vedelle sitä osaamista, jota on Tampereen Infrassa kartuttanut. Toisaalta hän uskoo oppivansa täällä myös uutta.

Vapaa-ajalla Petran pitävät kiireisenä kolme lasta, joista kaksi on jo teini-iässä. Lasten kuskaaminen harrastuksiin haukkaa ison osan illoista ja viikonlopuista.

Jos vapaa-aikaa on enemmän, Petra viettää sen mielellään ystävien kanssa. Lisäksi hän nauttii opiskelusta ja oman ammattitaitonsa kehittämisestä.

– Suoritin vuosi sitten ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon teknologiaosaamisen johtamisesta. Seuraavaksi haluaisin opiskella lisää työhön liittyviä lakiasioita. Se on minulle omaa aikaa, hän hymyilee.

 

Petra Kurki

  • Aloitti Tampereen Veden hankintapäällikkönä elokuussa 2020
  • Konetekniikan insinööri, tehnyt ylemmän AMK-tutkinnon teknologiaosaamisen johtamisesta
  • Työskenteli pitkään yksityisen sektorin osto- ja hankintatehtävissä. Hankintavastaava Tampereen Infra Oy:ssä 2014-2020
  • Kolme lasta: 4- ja 15-vuotiaat pojat sekä 14-vuotias tyttö
  • Harrastukset: Opiskelu ja oman ammattitaidon kehittäminen