Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Tavase etenee viivytyksistä huolimatta
Tavase etenee viivytyksistä huolimatta
- Laitoksen elinkaari on sata vuotta ja hyödyt pitkäaikaisia, Tavase Oy:n toimitusjohtaja Petri Jokela muistuttaa.

Tavase etenee viivytyksistä huolimatta

Jo vuodesta 2002 lähtien suunnitteilla ollut seudullinen tekopohjavesihanke Tavase on ottanut tärkeitä askeleita eteenpäin.

Tavoitteena on käynnistää tekopohjaveden muodostaminen 2020-luvun puolivälin tienoilla Vehoniemen-Isokankaan harjualueilla Kangasalla ja Pälkäneellä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Tavase Oy:lle vesilain mukaisen luvan tekopohjavesihankkeelle Kangasalan alueelle joulukuussa 2019 ja Pälkäneen alueelle kesäkuussa 2020.

– Kaikkein tärkeimmät toimiluvat on nyt saatu hakemustemme mukaisesti. Tosin ne eivät ole vielä lainvoimaisia, sillä molemmista päätöksistä on valitettu Vaasan hallinto-oikeuteen, mikä aiheuttaa lisää viivettä. Odotamme päätöstä Kangasalan osalta tulevana talvena ja Pälkäneen osalta myöhemmin ensi vuonna. Korkein hallinto-oikeus on jo antanut päätöksen, ettei hankkeesta tule haittoja Natura-suojelualueille Kangasalla, kertoo Tavase Oy:n toimitusjohtaja Petri Jokela.

Rakennuslupaa ja muita tarvittavia lupia voidaan hakea, kun vesilain mukaiset luvat saavat lainvoiman. Niiden rinnalla hankkeen kustannusarviota tarkennetaan ja suunnitelmaa päivitetään. Lopullisen investointipäätöksen tekevät osakkaat eli Akaa, Kangasala, Lempäälä, Tampere ja Vesilahti.

– Vaikka valmistelussa menee pitkään, pitää muistaa, että kyseessä on iso vesihanke. Laitoksen elinkaari on sata vuotta ja hyödyt pitkäaikaisia, Jokela painottaa.