Esteettömyysvalinnat

Skip to main content

Pääkirjoitus 2/2015

Toimiva vesihuolto on yhteistyötä

2 Paakkarinaytto syvays

Hyvä asiakkaamme! Vesihuolto toimii silloin, kun siihen ei tarvitse kiinnittää sen kummempaa huomiota – juomakelpoista vettä tulee hanasta ja viemäri vetää. Tämä onkin oloissamme tilanne lähes aina. Päävastuun järjestelmän toimivuudesta kantaa vesihuoltolaitos. Tampereen Vedellä on laitoksillaan töissä ympäri vuorokauden henkilöitä pitämässä veden- ja jätevedenpuhdistamot käynnissä. Lisäksi varallaolijat hälytetään töihin putkirikkojen sattuessa.

Vesihuolto on silti aina asiakkaan ja laitoksen yhteistyötä. Asiakkaan on pidettävä kiinteistönsä vesikalusteet toimintakuntoisina. Tiputtava hana, veden lirinä WC-altaassa tai huomaamaton lämminvesivaraajan venttiilin vuoto viemäriin voivat jatkuessaan kasvattaa vesilaskua arvaamattoman paljon. Vedenkulutusta voi tarkkailla vesimittarin avulla: mittari ei saa pyöriä silloin, kun vettä ei tietoisesti käytetä. Hitaasti vetävä viemäri voi puolestaan olla merkki tukoksesta kiinteistön omissa putkistoissa.

Pirkanmaan keskusjätevedenpuhdistamon suunnittelu Sulkavuoreen jatkuu kiivaimmillaan. Alkuvuoden kestänyt yleissuunnitelman tarkistus valmistui tilaajan kommenttien myötä syyskuussa. Meneillään oleva toteutussuunnittelu saadaan valmiiksi vuoden 2016 loppuun mennessä. Sen jälkeen asiakirjat hankkeen toteutukselle ovat suunnitelmien osalta valmiit. Kaavoitus- ja lupa-asioita viedään samaan aikaan eteenpäin.

Hankkeen vetovastuu siirtyy loppuvuoden aikana heinäkuussa perustetulle Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:lle, jonka toistaiseksi omistaa Tampereen kaupunki kokonaan. Hankkeessa tähän asti mukana olleilta naapurikunnilta pyydettiin vastaukset puhdistamoyhtiöön mukaan tulosta lokakuun loppuun mennessä. Vastaukset eivät ole vielä tätä kirjoitettaessa tiedossa.

Valoisaa joulunaikaa pimeimmän vuodenajan keskelle ja menestyksellistä uutta vuotta kaikille lukijoille toimivien vesihuoltopalvelujen parissa!

 

Pekka Pesonen

Toimitusjohtaja