Esteettömyysvalinnat

Skip to main content

Pääkirjoitus 2/2017

Tervehdys Vesitehtaalta

leiskapaakkariHyvä asiakkaamme! Vesiasioissa tapahtuu paljon tulevanakin talvena. Muutoksilla aiomme saada aikaan entistäkin parempia palveluja. 

Kaupinojan vedenpuhdistuslaitos on otettu jatkuvaan käyttöön. Näsijärven syvänteestä käsittelyyn pumpattava vesi korvaa alkuvaiheessa noin puolet Roineesta vetensä saavan Ruskon vedenpuhdistuslaitoksen tuotannosta. Kolmas kolmannes on edelleen pohjavettä. 

Kaupinojan vesi on tasalämpöisempää kuin Ruskon vesi, mikä parantaa veden nautittavuutta. Vesi on lähes ympäri vuoden noin kymmenasteista sen sijaan, että pintaveden lämpötila on talvisin painunut alimmillaan muutamaan asteeseen ja lämpimien kesien osuessa kohdalle noussut yli 20-asteiseksi. 

Tasaisempi lämpötila vähentänee myös lämpöliikkeestä aiheutuvia putkirikkoja, jotka ilmaantuvat usein ryppäinä veden kylmetessä syksyllä ja lämmitessä keväällä. Verkostoveden lämpötilaa voi seurata alueittain Tampereen Veden kotisivujen Vellamo-palvelussa. 

Tampere rakentuu voimallisesti ja sen myötä vesihuollon verkostoja rakennetaan kiivaasti mm. tuleville kaava-alueille aluesaneerausten lisäksi. Katurakenteessa syvimmällä sijaitsevat vesi- ja viemäriputket rakennetaan aina ennen muuta infraa. Se johtaa välillä ennakoimattomiin investointeihin, kun uusia hankkeita käynnistyy kesken vuoden. 

Raitiotien alta putkistoja siirretään pois kilometrikaupalla ja alituskohdat varustetaan suojaputkituksella, jotta mahdolliset putkirikot ja niiden korjaus eivät pysäytä raitiotieliikennettä. Toivomme kärsivällisyyttä näistä töistä aiheutuvan joskus kiusallisenkin haitan suhteen. 

Tulossa olevan sähköisen palautejärjestelmän kautta voi jatkossa helposti antaa palautetta toiminnastamme. Palautteiden käsittely tehostuu ja annetut palautteet auttavat kunnossapitotoimien suuntaamisessa. Uusi asiakastieto- ja laskutusjärjestelmä hankitaan sekin ensi vuonna.   

Hyvää juhla-aikaa ja menestystä tulevaan vuoteen kaikille lukijoille!

Pekka Pesonen
Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi