Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Löytöretkeilijöiden työsuhdepyörinä olivat suomalaiset Pelagot.

Löytöretkeilijät Pyhä- ja Näsijärvireiteillä

Tampereen Vesi ja Ekokumppanit Oy tarjosivat kahdelle nuorelle tilaisuuden viettää hauska kesä mielekkään kesätyön merkeissä.

Tehtävänä oli löytöretkeillä Pyhä- ja Näsijärvireittejä ja kuvata matkan varrelta videoblogia Aamulehden Moroon sekä järvireittien sosiaalisen median kanaville. Lukuisten hyvien hakijoiden joukosta löytöretkeilijöiksi valikoituivat Alen Plehandzic ja Emilia Ala-Mononen.

Kesän aikana molemmille ehti karttua kymmenkunta reissua eri puolille Pirkanmaata. Pyhäjärvellä seilattiin laivalla Laukon kartanoon, käytiin Visavuoressa samoin vesiteitä hyödyntäen ja pyöräiltiin lukuisten pienten piilevien kulttuuriaarteiden äärelle.

Myös Näsijärven puolella vesitiet olivat keskeisessä roolissa. Alen ja Emilia matkasivat ensimmäistä kertaa Tarjanteen kyydissä. Kapteeni kertoi tarinoita matkalla Ruovedelle ja huipennukseksi Emilia pääsi herättämään mökkiläisiä päiväunilta laivan pillillä vislaten. Virrat, Helvetinportti, Runebergin lähde, Mäntänvuori ja Serlachiksen taideaarteet kuuluivat kesän kohokohtiin.

Alen suunnitteli aluksi polkevansa Näsijärvireitin ison kierroksen eli Karhunkaatajan mutta tämä 320 kilometrin lenkki jäi lopulta kuitenkin selättämättä. Muuten kesä sujui upeasti ja molemmat kiittelivät, että löytöretkeily oli paras kesätyö ikinä. Parasta kesässä oli kuitenkin tutustuminen omaan kotiseutuun, sen luontoon, upeisiin järviin ja maisemiin. Pyörän selässä pääsee ja löytää paikkoihin, jotka muuten jäävät helposti näkemättä.

– Alen ja Emilia hoitivat kesän esimerkillisen mallikkaasti, lähtivät ennakkoluulottomasti toteuttamaan kaikkia tehtäviä, joita heille keksimme heittää ja lopputuloksena saimme todella hienoja videoita ja valokuvia. Uskon, että kesä ja löytöretkikampanja oli molemminpuolinen menestys, summaa reittien suunnittelusta vastaava Olli Vakkala Ekokumppanit Oy:stä.

Pyhäjärvireitti ja Näsijärvireitti ovat Pirkanmaan ELY-keskuksen hallinnoiman Maaseuturahaston hanketuella Pirkanmaalle luotuja kestävään liikkumiseen ja hyvinvointiin panostavia lähimatkailureitistöjä.

Tampereen Vesi on yhteistyökumppanina Ekokumppanit Oy:n vetämässä kehityshankkeessa. Muut pääyhteistyökumppanit ovat Pirkanmaan Osuuskauppa, Lähi-Tapiola ja Hopealinjat.