Esteettömyysvalinnat

Skip to main content

Rakentajan vai vesilaitoksen vastuulla?

Rakentaja huolehtii aina kaivantotöistä oman tonttinsa alueella. Tampereen Vesi asentaa avoinna olevaan kaivantoon vesijohdon vesimittarille saakka ja laskuttaa asennuksesta muodostuvat työ- ja materiaalikulut.

Tampereen Vesi liittää tonttivesijohdon vesihuoltolaitoksen runkovesijohtoon, asentaa vesimittarin sekä tekee tonttiviemäriliitokset jäte- ja sadevesiverkostojen runkoviemäreihin. Vesimittarin asentamisen ja irrottamisen sekä tonttivesijohdon sulkuventtiilin avaamisen ja sulkemisen saa tehdä vain Tampereen Veden asentaja.

Uusilla asuinalueilla Tampereen Vesi rakentaa tonttijohdot valmiiksi tontin rajalle saakka jo ennen taloprojektin alkamista. Vanhoilla asuinalueilla rakentaja voi teettää tonttijohtojen alkuosan kaivantotyöt joko vesilaitoksella tai itse valitsemallaan urakoitsijalla.

Soita, täytä lomake tai tule käymään

Liitoskohtalausunto tarvitaan heti rakennusprojektin alussa. Sen voi tilata Tampereen Veden verkkosivuilta, kohdasta Ohjeet ja lomakkeet. Kopio asemapiirroksesta toimitetaan liitteenä.

Liittymis- eli vesisopimuksen voi tilata, kun kaupungin rakennusvalvonta on hyväksynyt vesi- ja viemärisuunnitelmat. Tiedot sopimusta varten voi ilmoittaa Tampereen Veden asiakaspalveluun joko verkkopalvelussa, sähkö-postitse, puhelimitse tai käymällä paikan päällä.

Liitostyöt vesi- ja viemäriverkostoon sekä vesimittarin asennus tilataan Tampereen Veden työnjohdolta. Töiden tilaukset voi tehdä lomakkeella tai puhelimitse. 

Kun talo on valmis, asiakkaan tulee päivittää laskutustiedot sekä ilmoittaa vesimittarin lukema Tampereen Veden asiakaspalveluun.

kauha